EN KORT TUR PÅ SKI (BARN 21 MÅNEDER)

Så kom vi endnu en gang til Norge og endnu en gang på ski. Konceptet holdt endnu en gang, selvom vi var afsted uden familie, der kunne passe barnet, så vi kunne komme afsted på ski selv. Det betød lidt mindre skiløb, men til gengæld ekstra god træning, da der så var godt med vægt på hver dag, når vi var ude på langrend med pulken.

Vi var afsted en smuttur henover nytåret, og de korte dage med sent lyst og tidligt mørkt passede ret fint med set-up'et, der ikke indebar så mange timer på ski, men til gengæld en del nulren rundt uden de store ambitioner om at udrette så meget. På mærkværdig vis lykkedes det os at få barnet til at sove næsten til klokken 8 hver dag (og så når man lige at tro, at det er den nye standard, indtil man kommer hjem igen, og dagen igen starter før 6) - den friske fjeldluft må være udmattende.

Formiddagene blev brugt på indehygge, legoklodser og lidt alene-tid på skift, og når det så var tid til middagslur ved 11.30-tiden, så blev pulken fundet frem. Vi kunne som regel nå et par gode timer på skiene, og endda også lidt tid derhjemme med sovende barn, inden den ca. 3 timer lange middagslur var overstået.

Det var jo bestemt ikke en skiferie, som vi normalt kender dem, da skiløbet faktisk næsten var en lille smule underordnet. Vi nød bare at være i bjergene - hvordan kan man andet, når der ser sådan ud?! - og kun et par gange fik vi en lille smule kuller over det meget stilfærdige tempo på dagene, og de uhensigtsmæssigheder det giver, at man er to voksne alene afsted med ét barn, der ikke bare sætter sig en halv time alene og leger med legoklodser. Enten leger alle med legoklodser, eller også så må man underholde sig selv - f.eks. under maden, der så til tider bliver indtaget alene ved bordet.

Jeg tror godt, at vi kan afsløre, at selvom knap 2 år er en fantastisk alder, hvor der sker en helt masse, så glæder vi os nu også en lille smule til, at barnet kan underholde sig selv i lidt større omfang end nu. Og selv kan sidde med en iPad :-)

Denne blog handler om glæden ved at være ude og være aktiv, og om de muligheder og udfordringer der kan opstå, når man bliver mor og pludseligt skal tage nogle helt nye hensyn. 

Læs mere

ALLE INDLÆG
SØG VIA TAGS
BAG OM BLOGGEN
STAY TUNED...

Følg Outdoorbambino på facebook og få besked, når der kommer nye indlæg.