DEN FØRSTE TUR PÅ SKI (BABY 11 MÅNEDER)

Jeg elsker at stå på ski, og jeg elsker at være i bjergene om vinteren. Så et af mine største ønsker til timingen af en mulig graviditet, da vi havde besluttet os for projekt baby, var, at jeg ville blive gravid, så det gik mindst muligt udover chancerne for at kunne komme på ski.

Nu blev jeg ret hurtigt gravid, og ellers kan det godt være, at jeg havde været rimelig ligeglad med skisæsoner, hvis det havde vist sig, at det ikke var så nemt. Men jeg endte faktisk med at være på ski to gange, imens jeg var gravid, og så da baby var 11 måneder gammel, var det endelig blevet vinter igen, og turen gik til de norske fjelde med min familie.

Baby med på fjeldet

Skiferie med familien er virkelig et hit af mange årsager, og én af dem er, at det giver rigtig gode muligheder for skiløb for alle - også forældre med små babyer. Babyen kan nemlig pakkes i en pulk, og så kan middagsluren tages på fjeldet. Langrend er virkelig en fantastisk aktivitet, hvor man kommer ud på fjeldet relativt ubesværet og med mulighed for at medbringe diverse fornødenheder til babyen uden at man skal slæbe på det hele. Pulken kan rumme en hel del og er ikke specielt tung at køre med. Lige udover, når det går meget opad. Men så får man lidt ekstra baldetræning :-)

Vi kørte ikke turer på mange timer, men 1-2 timer kunne man sagtens være afsted, og som med cykeltraileren, så virkede det til, at det var meget behageligt for baby at sove i pulken. Man kalkulerede ikke lige med at skulle skifte ble, amme eller i det hele taget have babyen alt for meget ud af posen, og det kan selvfølgelig godt være, at det var blevet lidt en pres-bold, hvis babyen virkelig blev utilfreds med konceptet, når man var allerlængst væk hjemmefra. Det oplevede vi dog ikke, men mon ikke også, at man havde fundet ud af det alligevel. Selvom jeg følte mig meget ekspeditionsagtig, og totalt høj over at være afsted på fjeldet MED baby, så tror jeg det er hverdag for de fleste nordmænd at hive deres børn med på den måde, så vildere var det nok i virkeligheden ikke :-)

Dejlig udsigt til baby og bjerge

Udover et par turer på langrendsski, så blev det også til et par halve dage på alpin-skiene uden baby, samt en fantastisk morgentur på randoneéski med brormand og kæresten. Og så kan det altså også bare noget at sidde i solen og kigge på sneen og bjergene - uden at lave noget som helst :-) Så skiferie i Norge med baby og resten af familien er helt sikkert på programmet igen til næste år.

Denne blog handler om glæden ved at være ude og være aktiv, og om de muligheder og udfordringer der kan opstå, når man bliver mor og pludseligt skal tage nogle helt nye hensyn. 

Læs mere

ALLE INDLÆG
SØG VIA TAGS
BAG OM BLOGGEN
STAY TUNED...

Følg Outdoorbambino på facebook og få besked, når der kommer nye indlæg.