MTB- OG VANDRETUR I ITALIEN (BABY 4 MÅNEDER)

Da jeg var et stykke henne i min graviditet, kom min kæreste hjem og spurgte, om vi ikke skulle tage med på mountainbike-klubbens årlige sommertur, som det år gik til Livigno i Italien. Jeg regnede hurtigt på, at der ville baby jo kun være 4 måneder gammel, og min første indskydelse var, at det var da en dårlig idé.

Jeg tænkte, at det ville blive alt for bøvlet, og at vi ikke ville få ret meget ud af sådan en tur med baby på armen. Men på den anden side, så var Italien jo Italien (og det sted kan jeg godt lide) og min kæreste fik skitseret et scenarie, hvor vi kunne skiftes til at tage med de andre på tur og til at tulle rundt nede i byen med baby. Og det lød jo egentlig meget tiltalende. Så flybilletterne blev købt, inden vi helt var sikre på, hvad baby skulle hedde, og hvilken fødselsdato, der skulle stå på hendes billet. Så vi gættede os frem og kunne heldigvis ændre det senere :-)

Når vi nu alligevel skulle afsted, så planlagde vi en ekstra uge, hvor vi kunne komme omkring Folgaria, hvor jeg er kommet igennem mange år som skiguide og senerehen for hyggens skyld, samt Passo San Pellegrino, hvor der ligger et super fint rifugio ude midt i bjergene med fantastisk mad og hyggelige værelser. Begge steder er i Dolomitterne, og det blev til fly tur/retur til München og derfra en lejebil, der kunne fragte os først til Livigno og derefter videre vestover.

Det føltes virkelig godt at have turen i kalenderen (sammen med udsigten til babys ankomst), og jeg er ikke sikker på, at jeg havde haft samme overskud til at planlægge, hvis det først skulle være gjort efter babys ankomst. Jeg var dog nok også lidt presset ved tanken om, hvordan det skulle gå, da jeg generelt var lidt ude af min komfort zone med sådan en baby, og tænkte, at jeg nok ville komme et hak længere ud. Men det gik godt. Og komfort zoner er jo til for at blive udvidet.

Spritz og baby - god kombination!

I Livigno var vi en del af en flok på 25 glade mountainbikere, og det koncept var et hit. Vi fik begge cyklet nogle rigtig fine turer, og vi fik sågar en halv dag sammen i bike parken, da der sidst på ugen var et par søde klubkammerater, der trængte til en pause, og som samtidig gerne ville passe babyen. Og så fungerer det fint at trille rundt med en barnevogn et sted, hvor der er god kaffe og Spritz på hvert andet gadehjørne. Jeg havde rigtig stor glæde af den vikle, vi havde med, hvor baby de fleste aftener blev opbevaret sovende, imens vi spiste med de andre i restauranten. Armene fri til at spise og (relativt) rolig baby på trods af en del ramasjang. Vi var ikke lige dem, der blev hængende senest hver aften - faktisk gik jeg vist i seng inden 21 de fleste aftener, men vi var så nok til gengæld dem, der vågnede tidligst om morgenen, og på den måde fik vi jo så lidt mere ud af den del af dagen. Omend på en lidt anden måde :-)

Folgaria er en lille by i bjergene nordvest for Gardasøen, og her var vi på lidt forskellige vandreturer rundt på skipisterne, hvor det var rimelig fremkommeligt med den semi-terrængående klapvogn, vi har anskaffet os. Uden jeg skal gøre en masse reklame (for jeg får desværre ingen penge for at gøre det), så nævner jeg da gerne, at vi kører BabyJogger X3 Summit. Den har været udsat for lidt af hvert på off road fronten efterhånden og holdt til det indtil nu.

Vandretur i skiområdet

Sidste stop på turen var i Passo San Pellegrino, hvor Rifugio Fuciade ligger (heller ikke her får jeg desværre penge for at name droppe), og det er altså fint. Man kan trille med klapvognen på de lidt større stier rundt om rifugiet, eller man kan smide baby i en bæresele og gå afsted, hvis man gerne vil lidt op i højderne. Og så kan man spise sig halvt fordærvet i alt det gode, men bestemt ikke kalorielette, mad de har på menukortet hver aften. 3 nætter her og så kunne vi ikke klare mere mad - eller flere til tider lidt larmende italienske familier, der valfartede til ved frokosttid med hunde, bedstemødre, børn, onkler og andre, der kunne bidrage til den gode stemning, som de jo trods alt spreder, selvom de larmer lidt.

Baby i det grønne

Det var 14 dage, der bekræftede os i, at man stadig sagtens kan være aktiv, når der ankommer en baby, men at det selvfølgelig er på nogle lidt andre præmisser. Begge ting havde vi jo hørt fra en del andre, men det var rart lige at erfare det på egen krop - og på egen baby.

Denne blog handler om glæden ved at være ude og være aktiv, og om de muligheder og udfordringer der kan opstå, når man bliver mor og pludseligt skal tage nogle helt nye hensyn. 

Læs mere

ALLE INDLÆG
SØG VIA TAGS
BAG OM BLOGGEN
STAY TUNED...

Følg Outdoorbambino på facebook og få besked, når der kommer nye indlæg.